Reklama 3 tysiące złotych na miesiąc.
Znajdujący się na Międzynarodowej Stacji Kosmicznej astronauta Jonny Kim podzielił się w sieci zdjęciem autorskiego sushi, przygotowanego ze składników przechowywanych na ISS.
Do przygotowania tego dania posłużyły zapasy ryb, konserwy mięsnej i ryżu, a także dodano odrobinę sosu gochujang i pasty wasabi. Posiłek przygotowano z okazji specjalnej uroczystości dla załogi — motywacją był fakt, iż jeden z naukowców przebywających na ISS stwierdził, że bardzo tęskni za sushi.
Nie da się jednak ukryć, że — patrząc na zdjęcie przygotowanego dania — kosmiczne sushi mocno odbiega wyglądem (i zapewne smakiem) od tego, które jest przygotowane już na powierzchni Ziemi. Oczywiście jest to także pochodna zastosowania innych składników, a także zapewne dość spartańskich warunków, jeśli chodzi o przygotowywanie posiłków.
Pewną nadzieją na poprawę jakości produktów są próby upraw świeżych warzyw, np. sałat, w warunkach kosmicznych. Z roku na rok poszerza się także zakres produktów spożywczych, które trafiają na ISS