Na dobry początek dnia zjada solidną porcję płatków owsianych, bogatych w białko, błonnik i wolno spalające się węglowodany. Płatki pozwalają obniżyć poziom cholesterolu i utrzymać prawidłowy poziom cukru we krwi. Owsiankę popija koktajlem warzywnym bogatym w przeciwutleniacze. Podobno lubi mieszać jarmuż, szpinak, sałatę rzymską, spirulinę (rodzaj glonów) i jagody.
Tak według brytyjskiej prasy wygląda codzienne śniadanie Kate Middleton.
Nie wiadomo, czy ten zestaw produktów wybrała sama księżna, czy podpowiedzieli jej dietetycy, ale jest zgodny z wynikami najnowszych badań. Okazuje się bowiem, że jeśli chcemy zachować szczupłą sylwetkę i być w dobrej formie, powinniśmy rano zjeść solidne śniadanie, a ostatni posiłek – najpóźniej dziesięć godzin po nim. I pod żadnym pozorem nie podjadać nocą. Naukowcy potwierdzili zatem dawne powiedzenie – śniadanie zjedz sama, obiadem podziel się z przyjacielem, a kolację mu oddaj. Wyjaśnili też, dlaczego służy nam taki sposób odżywiania.